Uncategorized

Choker Kolye Nasıl Takılmalı?

90’lı yılların en büyük trendlerinden olan choker yani tasma modeli kolyeler şimdilerde birbirinden öbür kullanımlarıyla gündemde.

Kendall Jenner’dan Rihanna’ya, Taylor Swift’deri Gigi Hadid’de, sokak modasındna kırmızı halılara; birbirinden şık choker kolye modelleri stilinize karizmatik bir dokunuş yapmak üzere karşınızda! Peki choker kolye takarken nelere dikkat etmeli? Tasma kolye modellerini taktığınızda kıyafetiniz ya da saçınız nasıl olmalı? Hangi choker modelleri hangi yüz tipine uygundur?

Choker Kolye Nasıl Takılmalı?

Yanıtlara geçmeden önce choker kolyelerin tarihine kısaca bir göz atalım. Ortaçağ zamanlarında yaşamış asilzade kadınlar, Aziz Sebastian motifiyle damgalanmış choker kolyeleri veba salgınından korunmak için takarlarmış. Fransız Devrimi sırasında ise kadınlar kurbanları protesto ederken boyunlarına kırmızı kurdele takmışlar. 1800’lü yıllarda siyah kurdele kolyeler balerinler kadar, boyunları daha kibar uygulamak üzere sık sık kullanılırmış. 90’lı yıllarda filmlerden kırmızı halılara, birçok yerde karşımıza çıkan choker modelleri günümüzün en popüler aksesuarlarından biri. İşte bir öteki adıyla, Mathilda kolyesi hakkında bilmeniz gereken her şey!

Nasıl bir giysi giymelisiniz?

Choker kolye ile bir kombin yarattığınızda dikkat etmeniz gereken şeylerden birincisi seçtiğiniz kazak, bluz veya gömleğin yakasıdır. Unutmayın fakat choker, boynu daha uzun göstermek için ideal bir kolye modelidir ve siz de onun bu gücünü ortaya çıkarmalısınız! Dolayısıyla boyun kısmı açık yakaları tercih edin.

Choker kolyenizi takarken monokrom kombinler yaratmanızda üstünlük var. Yani tekrar altında siyah giyin ve siyah kolyenizi takın. veya baştan aşağıda beyaz kombininizi beyaz bir choker kolye ile tamamlayın. Eğer choker’ınızı büro stilinize adapte etmek istiyorsanız dantel veya ufak boncuk ayrıntılı modelleri tercih edin. Gece şıklığınızda ise tabii ancak kocaman taşlı choker kolye modellerini abiyelerinizle birleştirin.

Saçınız nasıl olmalı?

Choker kolye taktığınızda vurguyu boynunuza yapmanızda üstünlük var. Dolayısıyla balerinlerden ilham alabileceğiniz gibi bir topuz veya sımsıkı bir at kuyruğu modeli stilinizi harika bir şekilde tamamlamanızı sağlayacak. Gece stilinizde ise ıslak saç görünümü yaratarak arkaya doğru yatıracağınız bir saç modeli, taşlı choker kolyenizle ilgi çekici bir harmoni sağlayacak. Sakınmanız gereken görünüm ise düzensiz ve açık bırakılmış saçlardır.

Hangi yüz tipi hangi modeli seçmeli?

Boynu daha uzun manzara özelliğine sahip choker kolyeler, boyun bölgesi fazla kısa olanlar için birazcık daha risk taşır. Içten model seçilmediği takdirde boyun olduğundan kalın deha görünebilir. Eğer uzun ve ince bir boynunuz varsa, daha çok detaya sahip ve taşlı kolye modelleri sizin için ideal olacaktır. Eğer boynunuz daha kalınsa olabildiğince sade bir model tercih etmelisiniz. Eğer boyun bölgeniz kısa ise en ince ipli choker modellerini kullanmalısınız.

Kolyenizi seçerken boynunuza tam oturacak, hatta biraz da bol duracak şekilde en dürüst boyutu bulmayı unutmayın! Başlıca choker kolyeler 350 ila 406 mm arası uzunluğa sahiptir ve siz de boyun ölçünüzü alarak sizin için en içten modeli bulabilirsiniz.

Hangi kolye ile hangi stili yaratmalı?

Bez kurdele şeklindeki choker’lar her daim zarif ve nostaljik bir görünüş yaratır. Dantel ve tığ işlemeli choker kolyeler ile bohem bir tarz oluşturabilirsiniz. Kocaman bir taşa sahip choker’lar sofistike bir stil isteyenler için idealdir. Metal zincir choker modelleri olağan stillerin kusursuz tamamlayıcısıdır. Deri choker kolyeler ise daha cool ve maskülen bir tarz yaratacakların bir numaralı aksesuarıdır.

Choker kolyesini kendi tasarlamak isteyenlere: Nasıl yapılır?

Choker kolye trendinde harikalar yaratmak çok basit! 19’uncu yüzyılın balerinleri gibi kibar bir görünüm yaratmak için siyah süet ya da cilt bir bağcığı boynunuza birkaç defa kazara dolayıp hoş bir kurdele yaparak sonlandırın. Bu sadeliği tercih etmiyorsanız, bağcığınıza hayalinizdeki taşı ekleyin ve o şekilde aynı işlemi yapın.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com

Kaynak: Kadınca Blog, Kadın Diyet Programları

Leave a comment