Uncategorized

Cilt Sağlığını Etkileyen Faktörler Nelerdir

Bu konuya fazla dikkat edin. Birazdan sizlere vereceğimiz bilgiler sizlerin yaşamınızı şekillendirecek bilgilerden olup sizlerin genelde bilmesi gereken hususlardan bir kaçıdır. Bilhassa kadınlar… Hangimiz istemeyiz ki yüzümüzde siyah noktalar olmasın, cildimiz pürüzsüz olsun, herkes yüzümüze baktığında bebek gibi yüzü var desin… Herkesin hayallerinin bir köşesinde mutlaka bu gibi düşünceler mevcuttur. O halde hala neyi bekliyoruz gelin deri sağlını etkileyen faktörleri ortadan kaldıralım ve pürüzsüz bir ciltle yaşamın tüm duygularını dibine değin yaşayalım.

*Ilk Önce yapmanız gereken güneşin zararlı ışınlarından cildinizi gözetmek olmalıdır. Bu problem yaratacak durumdan hem kendiniz doğal vücut losyonu hazırlayarak keza de güvendiğiniz marka güneş kremlerinden birini cildinize uygulayarak kurtulabilirsiniz. Güneş gözlüğü ve şapka sizi güneşten koruyacak aksesuarlardandır. 

*Uykusuzluk, depresif yaşam biçiminiz cildinizde gönder etkisini gösteren durumlardandır. Bu gibi durumlar deri sağlığınızı olumlu yönde etkileyecek değildir. Elbet. Kendi cildinizi bile önemsemediğiniz bir hava takınmak, cildinizde kırışıklıklar oluşmasına, sivilcelerin artmasına niçin olur. Yaşam çizgilerinizi yok etmek ve dışında ne yaşadığınızı belli etmemenin yolu hep pozitif olmak ve defalarca gülmektir. Bırakın kırışıklıklarınız gülmekten oluşsun her şeyin bir çözümü vardır unutmayın.

*Içki tüketimi cilt sağlığınızı etkileyen diğer ögelerden biridir. Alkolün içerisindeki maddeler karaciğerinize zarara verdiği için doğal olarak ciltle artı korelasyon içerisinde olan karaciğerimizde oluşan sorunlar cildimizde de deliklerin, sivilcelerin, yaraların oluşmasına sebep olacaktır.

Deri sağlığınızı gözetmek için haftada en düşük 3 kez doğal deri maskeleri kullanmanız, size her yönden iyi gelecektir. 

Etiket siyah noktalar Cilt Bakımı Jurnal Cilt Bakımı cilt sağlığı deri sağlığı için ne yapılabilir? güneşin cilde zararları güneşten korunma yolları

Kaynak: Kadınca Blog, Kadın Diyet Programları

Leave a comment